16.10.09

E-raamatud

Viimasel ajal on palju juttu olnud e-raamatutest. Näiteks üks maailma suurimaid e-poode Amazon, teatas hiljuti, et hakkab üle maalilma müüma Kindle Wireless Reading Device nimelist seadet mille abil saab internetist alla laadida e-raamatuid kasutades mobiilse interneti (3G) teenust ning neid lugeda. Peale selle pakub seade ka märkmete tegemise võimalust ning raamatu ettelugemise võimalust.
Hiljuti teatas ka Google, et hakkab 2010 aasta esimesel poolel müüma e-raamatuid nii, et neid saab lugeda suvalise seadmega kus on olemas veebilehitseja. Kas Google loob e-raamatute lugemiseks oma sedme, või peab kasutama mõnda olemasolevat e-raamatute lugemise seadet, pole veel teada. Hetkel on võimalik arvutikasutajatel lugeda ja sirvida umbes poolt miljonit raamatut Google Books vahendusel (enamusest raamatutest pole küll täisversioon kättesaadav, vaid mõned peatükid).

Millegipärast on mul tunne, et varsti hakkab turule tulema hulganisti selliseid seadmeid nagu Kindle, aga oma sisult on nad väksemõõtmelised, kerged tahvelarvutid, millega saab internetis surfata ja näiteks ajalehti või videoklippe vaadata. Võimalik, et näeme selliseid seadmeid 7-10 aasta pärast ka koolides raamatute ja töövihikute asemel.

Kommentaare ei ole: