21.4.06

Veebirakenduste loomise lihtsusest ja kiirusest

Sattusin peale aadressile: http://rubyonrails.org/. Ruby on Rails on programmeerimiskeel (õigemini programmeerimisvahendite komplekt või raamistik), mis teeb veebirakenduste programmeerimise lihtsaks ja kiireks. Eriti muljetavaldav oli screencast, mis kirjeldas ajaveebi veebirakenduse programmeerimist:

Creating a weblog in 15 minutes
In 15 minutes, we go from scratch to complete weblog engine: with comments and an administrative interface. But since the actual application only took 58 lines to complete, we also have time left over to do unit testing, examine the logs, and play around with the domain model.

Mõeldes selle peale kui palju aega kulus mul veebipõhise kooli vastuvõtusüsteemi programmeerimse peale, siis tõenäoliselt oleks uue prorammeerimiskeskkonna õppimine, ülespanek serverisse ja veebirakenduse programmeerimine võtnud võib-olla isegi vähem aega kui 40h, mis on kulunud praegusi vahendeid ja meetodeid kasutades.

Lehelt leiab ka mitmeid, enamasti sotsiaalse tarkvara, veebirakendusi, mis on loodud just seda keelt kasutades.

Täiendet: leidsin pool päeva aega ja sättisin "rubiinid rööbastele" ja tegin näite järgi ajaveebi rakenduse. Läkski tööle! Kurb on see, et vähemalt minu arvuti taga töötas veebirakendus kuidagi väga aegalaselt.

Kommentaare ei ole: