22.6.06

Virtuaalsed kettad

Sageli on olnud olukordi, kus mingi fail on vaja meili peale saata, et seda kuskil teises arvutis kasutada. Enamasti on meilipostkastidel ka faili ülesselaadimise piirangud ning suuri faile meiliga saata pole hea mõte. Ja üsna tihti kipub mälupulk ka täis olema. Mõnikord on võimalus fail mõnda veebikausta sokutada ja hiljem sealt siis alla laadida. Aga tahaks kuidagi lihtsamalt ja loomulikumalt. Leidsin kaks võimalust:

1. Teadupärast pakub Google Gmail-i meiliaadressi, millega kaasneb üle 2 GB-ne meilipostkast. Nutikad inimesed on loonud programmi, mis tekitab arvutisse Gmaili Drive nimelise ketta, kuhu saab faile kopeerida just nagu tavalisele kettale. Paraku, kuna tegemist on Google poolt ametlikult mittetoetatava tegevusega, siis on olemas risk, et ülesselaaditud failidest võib mingil hetkel ilma jääda.

2. Samas on olemas ka veebiteenus nimega box.net, mis pakub tasuta 1GB ruumi, failide üleslaadimiseks. Keskkonnas on veebipõhine liides, kus saab faile ülesse laadida ja kustutada, ning samuti tekitada kaustu ning kustutada neid. Kuna viimase kümne aasta jooksul pole erilist revolutsiooni failide veebipõhises üleslaadimises olnud, siis pole viitsinud selliseid keskkondi ka kasutada, kus faile tuleb ühekaupa Browse.../Sirvi... nupu abil ülesse laadida. Juhuslikult sattusin peale leheküljele, mis juhendab kuidas pookida box.net veebiruum Windows Explorerisse. Sellisel juhul saab faile kopeerida kasutades Copy-Paste meetodit, mis on oluliselt loomulikum viis failide kopeerimiseks.
Box.net veebiteenusest oli juttu ka veebipõhise töölaua juures, tundub, et hakkan Box.net teenust taas kasutama.

Kommentaare ei ole: