25.6.06

Google Picasa Web Albums (beta)

Kivilinna DigiTiiger sai Googlelt kutse proovida kasutada Picasa Web Albums'i võimalust. Nimelt on Google välja arendamas teenust, mis võimaldab pildialbumeid veebi postitada ja neid ka teistega jagada. Ruumi on antud tasuta 250MB (25$ aastas annab 6GB ruumi). Nõustusin kutsega ja sikutasin uue Picasa alla ning paigaldasin arvutisse. Kõigepealt indekseeris Picasa oma pildigaleriid uude formaati. Samal ajal hakkasin otsima võimalust, kuidas Picasas olevaid pilte Google Web Albums teenuse vahendusel netti ülese panna, aga see jäigi leidmata:( Pildid sai ülesse laaditud veebiliidese kaudu.
Uuel Picasal on ka rida uusi võimalusi. Huvitav asi tundus olevat geotag, selle abil saab pildile külge pookida asukoha, kus pilt on tehtud ja seda Google Earth abiga. Näiteks on Teil viimasest reisist Pisa torni pilt ja soovite, sellele lisada koordinaadid kus on pilt tehtud, siis selleks tuleb Picasas valida Tools>Geotag>Geotag with Google Earth, seejäral avatakse Google Earth kust saate otsida ülesse pildi tegemise asukoha. Olles asukoha leidnud peate selle kinnitama ning Teie pilti näidatakse Google maakera peal. Pildi peal klõpsates kuvatekse pilti kommentaariaknas veidi suuremalt, samas on olemas võimalus tagasi pöörduda Picassasse. Geotag'iga varustatud pildid tähistatakse Picasas vastava ikooniga.
Kui reisile kaasa võtta fotoaparaat ja GPS, ning pildistamisel ära märkida ka asukoht, siis hiljem on võimalik pildid koos nende asukohtadega Google maakerale kanda ning reis virtuaalselt läbi teha koos pildialbumite sirvimisega.

Kommentaare ei ole: