22.5.06

Veebipõhine töölaud vol. 2

Olen nüüdseks kasutanud kuu aega veebipõhist töölauda www.netvibes.com. Selle aja jooksul olen oma virtuaalsele töölauale tekitanud 6 erineva sisuga lehte.
Üldlehelt võib leida ToDo listi: Kiired asjad, Aega on, E-kool ja Kodu. Peab tõdema, et sellise ülesmärkimise tulemusena on niimõnedki asjad kiirmini tehtud saanud, mis veelgi parem, asjad pole ununemise tõttu tegemata jäänud. Peale selle olen endale tekitanud väikese lingikogu, mille kaudu leian üles vajalikud enimkasutatavad veebilehed. Katsetasin ka Google Calendar rakenduse sidumist netvibes keskkonnaga, kuid see on leidnud vähe kasutust. Ilmateade on kah lehenurgas, kuid seda vaatan harva. Loobusin ka Box.net poolt pakutavast tasuta serveriruumist, kuhu saab faile lihtsalt ülesse laadida.
Blogide ja uudiste jälgimiseks lõin eraldi lehe. Seal hetkel 19 eesti blogi 6 välismaa blogi-uudisteportaali ja 3 eesti uudistevoogu.
Eraldi lehe lõin del.icio.us lingikogude jaoks, seal hetkel 6 sissekannet.
Eraldi leht on ka Tiigrihüppega seotud asjade jaoks. Sinna kleebin enamasti väljavõtteid olulistest meilidest, mis on seotud Tiigtihüppe Sihtasutusega - niiet kõik TH info on ühes kohas.
Siis on veel märkmete leht Elioniga seotud asjade jaoks, kust võib leida näiteks ITV kasutamisega seotd info meie koolis, samuti info Elioni ja Tartu Kivilinna Gümnaasiumi tehnoloogiaõppealasest koostööprojektist.
Ja siis veel leht Muud märkmed, kuhu kopeerin veebist leitud enda jaoks vajalikke tekstilõike.

Eelised:

  • Tööd- ja tegemised saavad ToDo listi abil kiiremini tehtud, ei unune
  • Blogide külastamiseks ja lugemiseks kulub vähem aega
  • Uudistest jälgin ainlt seda, mis huvitab - jällegi aja kokkuhoid
  • Oluline info on alati käepärast
  • Uue sisu lisamine lehele on lihtne (web 2.0)

Puudused:

  • Lehekülg avaneb suure hulga sissekannete puhul terve minuti või rohkemgi, samas ei pea ootama, kui kõik elemendid on töölehtedel nähtavaks muutuvad
  • Kuna tegemist on beetaversiooniga, siis aegajalt esineb tõrkeid ja leht tuleb lasta uuesti laadida

On kellelgi kogemusi jagadada selle keskkonna kasutamisest?

Kommentaare ei ole: