26.5.06

Viimased 2,5 sajandit nagu peopeal

Timeline of Trends and Events (1750 to 2100) on leht, kust võib leida eelmise 2,5 sajandi ajatelje koos oluliste sündmuste ja suundumustega. Samuti on seal mõned trendid ja suundumused järgmiseks sajaks aastaks. Suurepärane lisamaterjal ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajale käsitletavast ajaperioodist ülevaate andmiseks õpilastele. Kahju, et seda ülevaatlikku skeemi peab läbi lukuaugu (loe: arvutiekraanisuuruse augu) vaatama. Igatahes tuli mul tahtmine see skeem A1 peale trükkida. On kellelgi ideid kuidas seda lihtsa vaevaga teha? (HTML-is flashi akna suuruse muutmine ei aidanud, PrintScreeniga mööda suurendatud kaarti käia ja siis jupid näiteks Corelis kokku kleepida pole ka eriti lihtne tegevus)

4 kommentaari:

Siret ütles ...

Väga asjalik leht. Olen kord otsinud programmi, millega ajatelgi teha, aga sindrinahk läks vist tasuliseks (lõpetas minuga suhtlemise) ja kahjuks pakkus ka vähem võimalusi, kui täisversioon.
Nimi oli vist Timeline Maker. Praegu tekkis mõte, et ehk Tiigrihüpe muretseb sellise proge koolidele :)Peaks reklaami tegema. Ega ainult ajaloo õps seda kasutada saaks

Siret ütles ...

Assaa..vaatasin praegu, et maksab see programm palju :(
aga näidised on lahedad www.timelinemaker.com

Kivilinna DigiTiiger ütles ...

Hind ja programmi poolt pakutav funktsionaalsus pole küll selle tarkvara puhul tasakaalus.
Mul endal tekkis mõte, et võiks need tõmmised siiski ära teha ja kokku kleepida ja lasta õpilastel multimeedia tunnis Coreliga üle joonistada ning eestikeelseks teha ning lisada sinna veel ühe rea Eesti sündmuste kohta. Aga jah, ülehomme on juba hinded kõigil väljas:( Tuleb sügist oodata

Siret ütles ...

Programm kasutamiseks tegelikult lihtne. Kahju jah, et nii kallis. Kusjuures kui ma eelmine kord vaatasin,vist mingi sügisel, siis oli hind igatahes tunduvalt väiksem. Kaalusin isegi selle raha välja käimist.
Aga näidistega olen minagi nii teinud, et ise üle ja eesti keelseks.