19.11.10

Matemaatika ja kujundav hindamine

Seoses uue õppekavaga on palju räägitud kujundavast hindamisest, mis tähendab, et pannakse kirja õpilase areng. Üks võimalus oma edasijõudmist matemaatikas jälgida on lahendades ülesandeid veebilehel http://www.khanacademy.org/viewexercisesonmap (saab sisse logida Google kontoga). Veebikeskkond Khan Academy sisaldab ohtralt screencast'e ehk ekraaniviisoreid matemaatikast ja loodusainetest, mis on teemade järgi süstematiseeritud ning õpetavad erinevaid osaoskusi näiteks liitmist, sulgude avamist jne... Paraku on materjlid inglise keeles, aga ollakse avatud materjalide tõlkimiseks teistesse keeltesse. Samas on võimalus ka harjutusi teha ning jälgida oma edusamme kaardil (vt joonis) või tabeli kujul.
Täiendatud!
Veidi uurides selgub, et õpetajal on võimalik tekitada võimalus näha kõigi oma õpilaste edusamme:
  1. Suundu veebilehele Khan Academy
  2. Logi sisse Google või Facebook kontoga.
  3. Vali Do Exercises ja sealt Add Coach ja sisesta sinna minu gmaili meiliaadress (need kes teavad:) ja vajuta Register Coach, siis peaks ma õpetajana nägema Sinu edusamme selles keskkonnas.
  4. Vali Do Exercises ja sealt View Exercise Dashboard
  5. Vali sobiv ülesanne ja lahenda.
  6. Parimatele auhinnad:)

2 kommentaari:

Siret ütles ...

Aitäh!
Huvitavad videod

Kivilinna DigiTiiger ütles ...

Kui palju punkte koos on? Kui valid Do Exercises ja sealt Add Coach ja sisesta sinna minu gmaili meiliaadress ja vajuta Register Coach, siis peaks ma nägema sinu edusamme selles keskkonnas.comat